vertrouwenspersoon, vertrouwenspersonen, bedrijven, scholen, landelijk, amsterdam, beleid vertrouwenspersonen, klachtenprocedure, klachtencommissie Vlieglessen in de trike – Groepspraktijk Watergraafsmeer

De lessen worden gegeven in de mooiste en beste trike, die er momenteel vliegt, de Pegasus Quantum 912, met de betrouwbare 80 pk viertakt van Rotax.

De opleiding voor het vliegbrevet categorie MLA
(microlight aircraft) bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Praktijklessen
2) Theorie

Ad1) Het wettelijk minimaal benodigde aantal vlieguren bedraagt 30, waarvan 5 uur solo. In de praktijk blijkt dit voor de trike voldoende te zijn.

Ad 2) De theorie voor ultralightvliegers is dezelfde als voor de sportvliegers. Met enige studie zeer goed te doen.
Tegenwoordig moet hiervoor een opleiding gevolgd worden bij een door de vliegopleiding gecertificeerde opleidingsinstelling.
Aan dit laatste zijn natuurlijk kosten  verbonden (zie verder), maar het voordeel is, dat de stof stap voor stap wordt uitgelegd, terwijl je tijdens deze lesavonden ook veel sociale contacten opdoet.

De kosten:

Een proefles van een half uur kost EU 92,50. Hier krijg je uitleg over het vliegtuig en de besturing. Nadat de instructeur het toestel op een veilige hoogte (meestal zo’n 1500ft = 450 meter) heeft gebracht, mag je de rest van het half uur zelf sturen (met uitzondering van de landing, die doen we liever zelf) ; dit half uur is voldoende om een idee te krijgen van het trike-vliegen en er zelfs verslingerd aan te raken.
Bij een trike zit je achter elkaar. Meestal gaat de passagier de eerste keer achterin. Hiervandaan is het toestel ook normaal te besturen, met uitzondering van de bediening van het gaspedaal. Maar voor een eerste keer zou dit misschien ook wat ingewikkeld worden. Tijdens de opleiding kom je natuurlijk voorin te zitten. Ben je iemand die al enige vliegervaring heeft, is er geen bezwaar tegen om direkt de eerste keer voorin te zitten.

30 uur instructie kost EU 4575.00 (EU 152,50 per uur)
Het landingsgeld (voor het vliegveld) totaal ongeveer EU 1250,00.
Theoriecursus ca EU 650,00
Totaalbedrag is dus grofweg EU 6500,=

Voor meer informatie kun je bellen naar bovengenoemde nummers, of hier klikken om een E-mail te versturen.